Nema boljeg od vraćanja u svakodnevnu rutinu uz kvalitetne obroke.
Obzirom da smo prepuni obaveza, posebno nakon godišnjih odmora, nemamo puno vremena za pripremu kompleksnih obroka.
Zato ti donosimo 3 brza, ukusna i niskokalorična recepta koja te sigurno neće razvočarati!
FABUlous Body
1.Rižoto s 3 vrste tikvica
Sastojci (za 2 osobe):
- 2 srednje tikvice
- 1 manji luk
- 1 režanj češnjaka
- 1 Limun
- Žlica maslinovog ulja
- 200 g riže
- 1 dl bijelog vina
- 300 dl temeljca od povrća ili vode
- Sol
- Maslac
- Parmezan
Priprema:
Nasjeckaj tikvice na kockice. Trećinu stavi u zdjelicu u kojoj je iscijeđeni 1 limun i naribana njegova korica. Te će tikvice čekati do kraja u limunu. Trećinu stavi kuhati u temeljac od povrća ili vodu. Na malo maslinovog ulja poprži luk pa dodaj češnjak i posljednju trećinu tikvica. Nakon što su tikvice pustile vodu, dodaj rižu i kad upije tekućinu, zalij bijelim vinom. Kad ispari alkohol, dodaj po malo temeljca ili vode u kojem su prethodno propasirane ili štapnim mikserom izmiksane tikvice koje su se kuhale. Kad je riža gotova, dodaj tikvice marinirane u limunu, žlicu maslaca i parmezana po želji. Dodaj soli ako temeljac nije bio dovoljno slan. Promiješaj i uživaj!
2. Salata s ribom i slanutkom
Sastojci:
- 100 g ribe (idealno sa žara, može i iz konzerve)
- 150 g slanutka iz konzerve
- 1 čajna žličica maslinovog ulja
- 5 – 6 komada cherry rajčice
- Nekoliko kolutova svježeg krastavca
- 60 g feta sira
- 1 šalica rikole
- Sol
- Sok polovice limuna
Priprema:
Operi rajčice, rikolu i krastavac, nareži ih i pomiješaj u zdjeli. Feta sir nareži na kockice i dodaj povrću, a slanutak isperi pod vodom i dodaj siru i povrću. Na kraju dodaj ribu po izboru. Začini solju i sokom od limuna.
3. Proso s povrćem
Sastojci:
- 50 g prosa
- 1 rajčica
- Nekoliko kolutova svježeg krastavca
- 1 tikvica
- 1 crvena paprika
- 1 šalica zelene salate ili rikole
- 1 čajna žličica soja umaka
- 1 čajna žličica sezamovog ulja
- 1 čajna žličica sezamovih sjemenki
- Papar
Priprema:
Proso isperi pod vodom i kuhaj oko 10 minuta u 3 puta više vode, zatim ugasi i ostavi poklopljeno još 10 minuta. Povrće operi, nareži, a zatim poprži na tavi tikvicu i papriku. Dodaj povrću kuhani proso te začini začinima i uljem.
Preuzmi cijeli recept u PDF-u